13 Aralık 2014 Cumartesi

BUTTERFLY EFFECT - designbyAYCİNMUTLU

KELEBEK ETKİSİ


      Yeryüzündeki en mucizevi dönüşümlerden biri olan kelebek aynı zamanda, Edward N. Lorenz'in Kaos Teorisi ile ilintili olan kelebek etkisi teorisinin başkahramanıdır.

      Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğura bilmesine verilen addır.

   ''Bir kelebeğin kanat çırpmaları bile belli bir süre sonra atmosferin durumunu tümüyle değiştirebilir.'' sözünü temel alan teoride; evrendeki düzensizliğin de aslında belirli bir düzeninin olduğu ve zıtlıkların tamamlayıcı gücü vurgulanır.

      İşte tam bu noktada tasarımlarıma ilham olacak 'zıtlıkların gücü' kendini ortaya koyar. Teorinin mantığı ve grafiksel çizimlerinden yola çıkarak oluşturduğum desen ve tasarımlarda; zıtlıkların tamamlayıcı gücüne vurguda bulundum.

      Tasarımlarım tıpkı bir kelebek gibi; hem çok narin hem de bir o kadar güçlü olmalıydı. Bunun için olabildiğince minimal bir yaklaşımla somutlaşan çizimler ve hassas dokularla hayat bulan kumaşlar tercihim oldu.
ESKIZ-I
ESKIZ-II
        Desen ve tasarımları çizimlerini  'KELEBEK ETKİSİ II' yazımda ayrıntılı şekilde yakın zamanda yayınlayacağım. 

      Ev ve plaj giyim trendleri (2015 / Yaz) ip uçları oluşturacak tasarımlardan oluşan koleksiyonumu sizlerle buluşturmak üzere :)(: 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder