27 Aralık 2015 Pazar

BOL MODA-LI SERGİLER



2016'da Moda Sergileri'ne ne dersiniz?

Eğer cevabınız 'EVET'se haydi gelin birlikte bakalım ne neredeymiş...


  • UNE MAİSON, DES COLLECTİONS, MUSEE CHRİSTİAN DİOR, GRANVİLLE, FRANSA
6 Mart'a kadar ziyaret edilebilir. - Sergi Christian Dior'un tasarımları için ilhamı nereden aldığını araştırıyor. 1947-1957 yılları arasından yapılan seçki modaevinin varisleri Yves Saint Laurent ve Raf Simons'u fazlasıyla etkilemeleri bakımından da önem taşıyor.

  • ANNE VALERİA HASH, DECRAYONNER, CİTE İNTERNATİONALE DE LA DENTELLE ET DE LA MODE CALAİS, FRANSA
1 Nisan - 15 Ekim arası gezilebilir. - 100 işiyle Fransa'nın az ama öz bilinen tasarımcısı Hash'a bakış.

  • FAİRY TALE FASHİON, THE MUSEUM AT FIT, NEW YORK
Sergi 15 Ocak'tan 16 Nisan'a kadar gezilebilir. - Peri masallarının Thierry Mugler, Comme des Garçons, Alexander McQueen, Prada, Rodarte ve daha nice önemli tasarımcıyı nasıl etkilediğine dair bakış.

  • MANUS X MACHİNA, METROPOLİTAN MUSEUM OF ART, NEW YORK
5 Mayıs - 14 Ağustos arası ziyaretçilerini beklemekte. - Sergi modanın teknoloji ile imtihanını ele alıyor. El baskısından 3D baskıya, örgüden lazer kesime değişen alışkanlıklara şaşkınlıkla tanık olacaksınız.
  • PROUST'S DUCHESS, THE MUSAUM AT FIT, NEW YORK
Eylül 2016 - Ocak 2017 arası. - Sergi ünlü yazar Marcel Proust'un romanlarındaki kadınların kıyafetlerine odaklanıyor. Kayıp zamanın izini sürmek için iyi bir fırsatınız olacak.

  • FASHİON FOWARD, THREE CENTURİES OF FASHİON (1715-2015), LES ARTS DECORATİFS, PARİS
7 Nisan'dan14 Ağustos'a kadar gezilebilir. - Parizyen müze 30.yılını 150.000 parçalık koleksiyondan 300 tanesini kronolojik bir sırada bir araya getirerek kutluyor. Elsa Schiaparelli, Madeleine Vionnet ve Cristobel Balenciaga ile de karşılaşacaksınız.



  • ISAAC MİZRAHİ: AN UNRULY HİSTORY, JEWİSH MUSEUM, NEW YORK
5 Mayıs - 14 Ağustos arası. - Isaac Mizrahi'nin ilk kişisel sergisi 30 yıllık geçmişini ve tasarımlarını konu alıyor.
  • BELLİSSİMA: ITALY AND HİGH FASHİON 1945 TO 1968, NSU ART MUSEUM İN FORT LAUDERDALE, AMERİKA
7 Şubat'tan 5 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir. - Sergi İtalyan modasını ve de tasarımcılarını mercek altına alıyor. Listedeki isimlerden bazıları: Valentino, Simonetta, Roberta Capucci, Fernanda Gattinoni, Fendi, Renato Balestra, Biki, Irene Galitzine, Emilio Pucci ve Fausto Sarli...
  • CODED COUTURE, PRATT MANHATTAN GALLERY, NEW YORK
12 Şubat - 30 Nisan. - Teknolojik gelişmelerin moda tasarımcılarını nasıl yeni yollar,dikiş metotları ve materyeller aramaya ittiğine yakından bir bakış.

  • THE WORK OF ISSEY MİYAKE, THE NATİONAL ART CENTER, TOKYO
16 Mart - 13 Haziran arası. - Sergi tasarımnın çığır açan kumaş kullanımını ve de inovatif tekniklerini masaya yatırıyor.
  • JUDY BLAME, ICA, LONDRA
29 Haziran - 11 Eylül arasında ziyaret edilebilir. - İngiliz aksesuar tasarımcısının punk ve 80'ler ağırlıklı işlerini ve de Louis Vuitton gibi firmalar için hazırladığı kampanyaları yakından görebileceksiniz.
  • UNDRESSED: A BRİEF HİSTORY OF UNDERWEAR, V&A, LONDRA
16 Nisan 2016 - 12 Mart arası gezilebilir. - Geçmişten günümüze 200 kadın ve erkek iç çamaşırı iç giyim tasarımının arkasındaki kişisel, pratik ve estetik algıları gün yüzüne çıkarıyor.
  • THE VULGAR, BARBİCAN, LONDRA
13 Ekim 2016 - 5 Şubat 2017 arası. - Rönesans'dan 21.yy çıkacağınız yolculukta bayağılığın tanımına da yakından bakma fırsatınız olacak.
  • ANTONİO LOPEZ: FUTURE, FUNK, FASHİON ON VİEW, EL MUSEO DEL BARRİO, NEW YORK
25 Mayıs'tan 17 Eylül'e kadar. - Lopez'in ırk, cinsiyet, moda ve beden kavramları üzerine yoğunlaşan çarpıcı işlerine tanık olacaksınız.
  • COUNTERCULTURE NOW, SOMERSET HOUSE, LONDRA
11 Şubat - 29 Ağustos arası. - Sergi kültürler arası diyaloğu moda, sanat, fotoğraf gibi farklı disiplinler aracılığıyla inceliyor.
  • DRESSİNG DOWNTON: CHANGİNG FASHİON FOR CHANGİNG TİMES, DRİEHAUS MUSEUM, CHİCAGO, AMERİKA
9 Şubat - 8 Mayıs arası. - Sergi İngiliz televizyonunun en ikonik dizilerinden Downtown Abbey'nin dönem kıyafetlerine odaklanıyor.
  • TECHSTYLE, MUSEUM OF FİNE ARTS, BOSTON
6 Mart - 10 Temmuz arası. - Sergi modanın inovasyon ve de teknolojiyle arasında kurduğu köprülerden yürüyor. Yolda Alexander McQuuen ve Iris Van Herpen ile de karşılaşacaksınız.
  • OSCAR DE LA RENTA: THE RETROSPECTİVE, AT FİNE ARTS MUSEUMS OF SAN FRANCİSCO, SAN FRANCİSCO
12 Mart - 30 Mayıs arası. - Küratörlüğü Vogue editörü Andre Leon Talley tarafından yapılmış olan sergi; tasarımcının 130'dan fazla eserine ev sahipliği yapıyor.
  • VOGUE 100: A CENTURY OF STYLE, NATİONAL PORTRAİT GALLERY, LONDRA
11 Şubat'tan 26 Mayıs'a kadar. - Bu büyük sergi Vogue dergisi için yapılan işlere odaklanıyor. Fotoğraflar ile geçmişten günümüze yaşanan kültürel değişikliğe de tanıklık edeceksiniz. Ergenlik çağındaki Kate Moss ve Peter Lindbergh'in ikonik modelleri gözünüzü alacak.
  • REİGNİNG MEN: FASHİON İN MENSWEAR, 1715-2015, LACMA, LOS ANGELES
10 Nisan - 21 Ağustos arası gezilebilir. - Çoğunlukla LACMA'nın kendi koleksiyonlarından oluşan sergi erkek modasının dünden bugüne tarihini okutuyor.



Sanat modaya moda ise sanata hep eklemlendi ama modanın müzecilik ile kurduğu yakın arkadaşlık bizim çağımızın meyvesi. Ne de güzel bir alışkanlığa dönüştü. 2015 birbirinden zengin içerikli moda sergilerine ev sahipliği yaptı ama 2016 onu yenecek gibi görünüyor :)(:


AY'M - designbyAYCİNMUTLU




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder